fbpx

Moet ik mijn reis naar Bali annuleren?

Reizen naar Bali kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en nieuwe culturen te ontdekken. Het is niet voor niets een van de 10 mooiste plekken van Indonesië.  Maar het is belangrijk om te overwegen of het op dit moment wel verstandig is om naar Bali te reizen. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden voordat je jezelf de vraag stelt “Moet ik mijn reis naar Bali annuleren?” of doorgaan met de reis.

Een van de belangrijkste overwegingen is de huidige gezondheidssituatie in Bali. Hoewel Bali relatief weinig gevallen van COVID-19 heeft gehad in vergelijking met sommige andere delen van de wereld, kan het nog steeds een risico zijn om naar Bali te reizen. Controleer de huidige reisadviezen van de overheid en de gezondheidsrichtlijnen van Bali voordat je een beslissing maakt.

Daarnaast is er ook de nieuwe wet die seks buiten het huwelijk verbiedt.

Met de nieuwe wet die seks buiten het huwelijk verbiedt, hebben veel toeristen hun reizen naar Bali geannuleerd. Deze wet heeft tot gevolg gehad dat sommige toeristen zich ongemakkelijk voelen over het bezoeken van een land waar hun persoonlijke vrijheden misschien beperkt zijn. Bovendien kunnen de straffen voor het overtreden van deze wet zeer strenge zijn, wat ook kan leiden tot zorgen bij sommige reizigers.

Moet ik mijn reis naar Bali annuleren? Wat is de nieuwe wet eigenlijk inhoudt en hoe deze van invloed kan zijn op je reis naar Bali.
Foto door Alesia Kozik

Bezoekers aan Bali zullen zich voorlopig geen zorgen hoeven maken?

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Indonesië. Met de nieuwe wet die seks buiten het huwelijk verbiedt, hebben veel toeristen hun reizen naar Bali geannuleerd.

Bezoekers aan Bali hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken over het recentelijk vernieuwde en omstreden Wetboek van Strafrecht. Dat heeft de gouverneur van het eiland op maandag bevestigd.

Bezoekers die Bali, Indonesië bezoeken of er wonen, hoeven zich geen zorgen te maken over trouwen. Gouverneur Wayan Koster zei dat er geen controles van de burgerlijke staat zullen zijn in toeristische accommodaties, zoals hotels, villa’s en spa’s.

Wat is er echt aan de hand in Indonesië?
De gouverneur probeert de angst weg te nemen die huwelijksbewuste toeristen zouden kunnen hebben dat ze gearresteerd zouden kunnen worden terwijl ze op Bali zijn als ze ongehuwd zijn.

Als reactie op de nieuwe wet zijn sommige high-end hotels ( zoals de Four Seasons) zijn al gestopt met het trouwen van bezoekers. De cultuur van Bali is heel anders dan die van veel andere bestemmingen in Indonesië, en elke intentie om met een Balinese inwoner te trouwen zou door de Balinezen met extreme afkeuring worden ontvangen.

In werkelijkheid, zolang twee toeristen niet samen in een hotel of villa verblijven, overtreden ze geen enkele wet door op het eiland te trouwen. Alle huwelijken moeten worden geregistreerd om ze rechtsgeldig te maken.

Is het verstandig om naar Bali of Indonesië te reizen?

Op basis van de bovenstaande overwegingen, lijkt het verstandig om je reis naar Bali te annuleren als je zorgen hebt over de gezondheidssituatie, als je niet zeker bent of je aan eventuele reisbeperkingen of quarantainemaatregelen kunt voldoen, of als je reisverzekering geen dekking biedt voor eventuele annuleringen vanwege COVID-19.

Bovendien, als je van plan bent om tijdens je reis seks te hebben buiten het huwelijk en je niet comfortabel bent met de nieuwe wet die dit verbiedt, kan het annuleren van je reis ook een verstandige keuze zijn.

Aan de andere kant, als je comfortabel bent met de huidige gezondheidssituatie in Bali, je aan alle reisbeperkingen kunt voldoen, je reisverzekering dekking biedt voor eventuele annuleringen vanwege COVID-19 en je comfortabel bent met de nieuwe wet die seks buiten het huwelijk verbiedt, kan het doorgaan met je reis een goede optie zijn.

Een visum Indonesië aanvragen

Om Indonesië binnen te mogen, moeten alle buitenlandse bezoekers een geldig paspoort of reisdocument en visum kunnen tonen. Afhankelijk van de geldigheid van hun paspoort kunnen mensen voor aankomst in Indonesië een visum moeten aanvragen.

Om online een Indonesisch visum aan te vragen op de officiële website van de immigratiedienst van de Republiek Indonesië, gaat je naar https://www.indonesia.travel/visa-application/apply-online/.

Om je aanvraag daar te starten, kan je stap voor stap door een online visumaanvraagformulier. Daarbij neem de volgende punten in acht.

  1. De wet die buitenechtelijke seks verbiedt, is niet van toepassing op alle buitenlanders. Het is alleen van toepassing op degenen die geen geldig paspoort of visum hebben en daarom een visum moeten aanvragen voordat ze in Indonesië aankomen
  2. Om Indonesië binnen te komen, moeten alle buitenlandse bezoekers een geldig paspoort of reisdocument en visum kunnen tonen.
  3. Afhankelijk van de geldigheid van hun paspoort, moeten mensen mogelijk een visum aanvragen voordat ze in Indonesië aankomen.

Moet ik mijn reis naar Bali annuleren?

Samenvattend hebben wij in het artikel antwoord gegeven op deze vraag. Het is echter altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en je persoonlijke veiligheid te blijven overwegen, vooral als je naar een ander land reist.

In conclusie is het belangrijk om de huidige gezondheidssituatie, reisbeperkingen, quarantainemaatregelen en eventuele wetten die van toepassing zijn op en over je bestemming te blijven volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *