fbpx

Grand Tour Zuidelijk Peru

Bezoek o.a. Balestas Islands, Nazca, Colca Canyon, Titicacameer, Cusco, Machu Picchu en het Amazone regenwoud

va. 4.416,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Deze rondreis is samengesteld om je kennis te laten maken met alle prachtige plekjes van zuidelijk Peru. Dit varieert van sfeervolle plaatsjes en steden tot verdieping in de rijke geschiedenis van Peru tot de schitterende natuur van de kust tot het indrukwekkende Amazone regenwoud. Elke plaats en elke dag zijn weer geheel anders. Maak bovendien kennis met de hartelijke Peruanen en geniet van de heerlijke keuken. Kortom, geniet van alles wat zuidelijk Peru te bieden heeft!
De kust
 Je begint je rondreis door zuidelijk Peru aan de kust, in de hoofdstad Lima. Leer hier niet alleen het oude centrum kennen, maar ook wat leuke lokale plekjes.
Vervolgens reis je naar Paracas, vanwaar je een boottocht maakt naar de Ballestas Islands om hier de zeedieren te gaan bewonderen. De bijnaam van deze eilanden is niet voor niets de ‘Galapagos van Peru’. Zo vind je hier o.a. pinguïns, zeeleeuwen en uiteraard vele zeevogels.
Dan reis je naar Nazca waar je in de pampa de merkwaardige Nazca-lijnen vindt, gemaakt door de mensen van de vroegere Nazca cultuur. Hoe zij deze lijnen konden maken, is nog steeds een raadsel. Des te meer omdat je de figuren het beste in hun geheel kunt zien vanaf grotere hoogte.
De hooglanden
 Je verlaat de kust en reist naar Arequipa dat op iets groter hoogte ligt, in een vulkanisch gebied. Het staat bekend als de ‘witte stad’, door het mooie oude centrum met vele gebouwen die zijn opgetrokken uit het witte silla, een vulkanisch gesteente.
Eenmaal geacclimatiseerd aan de hoogte, reis je naar Colca Canyon, een van de diepste kloven ter wereld. Hier ga je o.a. hopelijk de enorme condor van dichtbij voorbij zien vliegen.
Van de diepste kloof naar het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Hier bezoek je enkele eilandjes in het meer, die elk een eigen interessante cultuur ontwikkeld heeft.
Cusco is een schitterende en sfeervolle stad, waar nog veel oude Inca-overblijfselen te ontdekken zijn. Je kunt dan ook makkelijk een aantal dagen doorbrengen in het centrum en in de omgeving van de stad.
Midden in het Peruaanse Andesgeberte, bovenop een berg, ligt hét hoogtepunt van Peru op je te wachten: het mystieke, prachtige Machu Picchu. Struin rond tussen de ruïnes van gebouwen, pleintjes, tempels en fonteinen en laat je terugvoeren naar het tijdperk van de Inca’s.
Amazone
Machu Picchu is niet je laatste hoogtepunt tijdens deze rondreis. Je reist nu naar een heel ander gebied van Peru, het machtige en onvervangbare Amazonegebied. Hier verblijf je een paar dagen midden in het Amazone regenwoud om je te verliezen in de bijzondere flora en fauna. Een onvergetelijk einde van je vakantie.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met van Amsterdam naar Lima.

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.