fbpx

De Schat van de Farao

Rondreis Egypte met de kinderen? Reis op rustig tempo langs de piramides, de hoogtepunten van het oude Luxor en geniet van een strandvakantie.

va. 1.340,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Wil je op vakantie naar Egypte, samen met de kinderen? In Cairo kun je met eigen ogen de Piramides van Gizeh en echte mummies zien. Daarna vlieg je naar Luxor en duik je in het verleden van het oude Thebe. Je reist op een rustiger tempo, zodat de kinderen ook goed mee kunnen komen en ze genoeg tijd voor bij het zwembad overhouden. De vakantie eindigt aan het strand van Hurghada, waar ook genoeg te doen is voor jong en oud. Ideaal voor de langere vakanties zoals de mei- of kerstvakantie.
Piramides, de Sfinx en mummies
Je familievakantie in Egypte begint in Cairo, waar je uiteraard naar Egyptes grootste schat en wereldwonder, de piramides van Gizeh, gaat. Naast de 3 grote piramides, ligt de wereldberoemde Sfinx van Gizeh op wacht om de schatten van de farao’s te bewaken. Ook kun je er ontdekken hoe men vroeger papier en parfum maakte.   
Wil je ook de echte schatten van de farao’s zien, bezoek dan het Egyptisch Museum. Of kies voor een meer interactief verhaal voor de kinderen in het Pharaonic Village. Dit is een soort themapark waar meer dan 100 acteurs de Egyptische geschiedenis echt tot leven brengen en je meer leert over het leven van de farao, de gewone Egyptenaar, de geheime tombe van de farao Toetanchamon of hoe de piramides en mummies werden gemaakt.
Tempels van het oude Thebe
Je vliegt verder naar Luxor, een oasestad aan de Nijl, waar het hart van het Opper-Egyptische Rijk ligt en je pas echt in de geschiedenis kunt duiken. Op de westoever van de Nijl (het land van de levenden) vind je o.a. de Kolossen van Memnon, de imposante tempels van de farao’s Ramses II en Ramses III en de vallei der Koningen. Op de oostoever (het land van de goden) liggen de tempels van Luxor en Karnak, 2 van de grootste hoogtepunten van Egypte, gek genoeg middenin de stad. Je kunt zelf kiezen wat je wilt bezoeken en hebt hier ruim de tijd voor. Ter afwisseling van de tempels en tombes, kun je een ontspannen zeiltocht op de Nijl maken, op een traditionele Felucca zeilboot.
Strandvakantie Hurghada
Je sluit de reis af in de badplaats Hurghada voor een strandvakantie aan de Rode Zee. Je kunt er snorkelen naar hartenlust, een dagje glijbanen- en waterpret beleven in één van de aquaparken of de woestijn intrekken op een kameel of jeep.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met Turkish Airlines van Amsterdam naar Cairo.

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.