fbpx

Verborgen plekjes van Myanmar

Deze individuele rondreis door Myanmar laat je dieper kennis maken met dit bijzondere land. Het doet haar bijnaam als land van de gouden pagodes eer aan, maar biedt naast de vele tempels ook een enorm…

Beschrijving

Informatie
Deze individuele rondreis door Myanmar laat je dieper kennis maken met dit bijzondere land. Het doet haar bijnaam als land van de gouden pagodes eer aan, maar biedt naast de vele tempels ook een enorme diversiteit aan cultuur, natuur en de vele Birmese volken en hun beroemde vriendelijkheid.
Mandalay en Bagan
Jouw rondreis door Myanmar start in het bruisende Mandalay, waar je de bijzondere ceremonie van het wassen van de gouden Maha Muni boeddha meemaakt. Rondom Mandalay liggen diverse oude steden. Zo bezoek je in Amarapura het beroemde Maha Gandayon klooster en ’s werelds langste teakhouten brug. In het oude Ava ga je op de fiets op verkenning en per boot bezoek je de voormalige koninklijke hoofdstad Mingun.
Langs de Irrawaddy rivier reis je verder naar het beroemde Bagan, waar de toppen van duizenden tempels boven de horizon uitsteken. Je kunt er heerlijk met je elektrische scooter rondtoeren, wandelen en op ontdekking gaan langs de vele stoepa’s en paleizen.
Schilderachtig Inle Lake
Trek vervolgens de uitgestrekte bergen van Myanmar in en ontmoet de kleurrijke bergvolken en adembenemende natuur. Vanuit het bergdorpje Pindaya maak je een prachtige trekking door de omringende bergen en overnacht in een klooster, waar je meer over het leven van de boeddhistische monnik leert.
Na alle inspanning is het tijd voor een heerlijk verblijf aan het schilderachtige Inle Lake, waar je kennismaakt met de inheemse Inthar bevolking, die beroemd zijn vanwege hun eigenaardige manier van roeien. Maar ook de omgeving rond het meer is een bezoek meer dan waard. Zo ga je naar het nog onbekende Kakku, waar duizenden pagodes als het ware een bos van steen vormen. Daarnaast is het mogelijk om een mooie fietstocht langs de oevers te maken die eindigt met een wijnproeverij bij de lokale wijngaard.
Koloniaal Yangon
De reis eindigt in de voormalige hoofdstad Yangon, een vriendelijke stad langs de rivier. Je kunt er door de groene parken wandelen, in het levendige Chinatown valt er van alles te zien en de zonsondergang bij de beroemde gouden Shwedagon Pagode mee maken.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met Etihad Airways van Amsterdam naar Mandalay.

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.