fbpx

Verborgen plekjes van Egypte

De verborgen plekjes van Egypte

va. 2.277,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Ontdek tijdens deze bijzondere rondreis alle prachtige plekjes die Egypte rijk is. Reis van de mysterieuze piramides van Gizeh naar oude steden van weleer. Ervaar de rust van de woestijn en de vruchtbaarheid van haar oases. Tijdens deze rondreis combineer je de hoogtepunten met de onbekendere, maar o zo mooie plekjes die je het echte Egypte laten ervaren. 
Piramides en dodensteden
Je vakantie in Egypte begint in Cairo, waar je uiteraard naar wereldwonder, de piramides van Gizeh, gaat. Naast de 3 grote piramides, ligt de wereldberoemde Sfinx van Gizeh op wacht om de schatten van de farao’s te bewaken. Ben je een echte geschiedenisliefhebber, bezoek dan ook de nabijgelegen dodensteden van het koninkrijk Memphis, Saqqara en Dahshur, waar je o.a. de eerste piramides terugvindt. Deze zijn dus nóg ouder dan die van Gizeh en laten de ontwikkeling van het piramidebouwen zien.
Tuin van Egypte
Na je duik in de geschiedenis is het tijd voor de Tuin van Egypte. Omringd door de Westelijke woestijn is El-Fayoum een vruchtbare vallei dankzij o.a. de meren van Wadi El-Rayan. In Wadi al-Hitan vind je de bijzondere vallei van de walvissen waar fossielen liggen van honderden miljoenen jaren oud. 
Abu Simbel en Sint Simeon
Per nachttrein reis je naar het zuidelijk gelegen Aswan. Je overnacht bij Abu Simbel, misschien wel de meest bijzondere tempels van Egypte met een even bijzondere locatie diep verscholen in de woestijn. Ook rij je als een echte nomade op de rug van een kameel door de gele duinen van de Nubische Woestijn naar het klooster van Sint Simeon. 
Oude Thebe en heerlijk strand
Een traditionele felucca zeilboot vormt je vervoer naar Luxor, een oasestad aan de Nijl, waar het hart van het Opper-Egyptische Rijk ligt. Op de westoever van de Nijl (het land van de levenden) vind je o.a. de Kolossen van Memnon, de imposante tempels van de farao’s Ramses II en Ramses III en de vallei der Koningen. Op de oostoever (het land van de goden) liggen de tempels van Luxor en Karnak, 2 van de grootste hoogtepunten van Egypte, gek genoeg middenin de stad.
Je sluit de reis af in de badplaats Hurghada voor een strandvakantie aan de Rode Zee.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met Turkish Airlines van Amsterdam naar Cairo.

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.