fbpx

Raufarhólshellir Lava Tunnel

Raufarhólshellir is één van de langste en bekendste lava grotten van IJsland. Een bezoek aan deze grotten zorgen voor een unieke ervaring en is een bijzondere gelegenheid om te zien hoe de innerlij…

va. 66,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Ontdek de Lava tunnel van Raufarhólshellir, één van de langste en bekendste lava grotten van IJsland. Deze tunnel bevindt zich op slechts 30 km rijden van Reykjavík en is het gehele jaar toegankelijk. Een bezoek naar Raufarhólshellir is een unieke ervaring en een bijzondere gelegenheid om te zien hoe de innerlijke werking van een vulkaanuitbarsting is. Je volgt samen met de gids een pad van lava dat tijdens de Leitahraun-uitbarsting is ontstaan. Deze uitbarsting vond zo’n 5200 jaar geleden plaats, ten oosten van de Bláfjoll bergen.
RAUFARHÓLSHELLIR
De tunnel is in totaal 1360 meter lang, de hoofdtunnel is 900 m lang. De tunnel is tot 30 meter breed en 10 meter hoog, maar er zijn ook wat nauwere gangen. In het achterste gedeelte splitst de grot in 3 tunnels, hier vind je fantastische lava stromen en spectaculaire lavaformaties. Tijdens de excursie wordt je begeleidt door een gids en voorzien van helm met licht. De tunnel is op veel plaatsen bedekt met grote rotsen en moeilijk te passeren. Daarom is er een loopbrug en verschillende paden aangelegd, waardoor de tour voor de meeste mensen toegankelijk is. Indrukwekkende verlichting in dit deel van de tunnel benadrukt de veranderende kleuren.
Zorg zelf voor warme kleding en stevige(wandelschoenen. Gewoonlijk druppelt er water naar beneden, dus een waterdichte jas kan handig zijn.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met van naar .

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.