fbpx

Olifanten, giraffen en Out of Africa

Deze afwisselende excursie neemt je mee de stad uit, om dichterbij de natuur te komen en het huis te bezoeken waar Karen Blixen gewoond heeft, waar de klassieke film Out of Africa over gaat.

va. 153,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Deze afwisselende excursie neemt je mee de stad uit, om dichterbij de natuur te komen en het huis te bezoeken waar Karen Blixen gewoond heeft, waar de klassieke film Out of Africa over gaat.
David Sheldrick’s Orphanage Centre
Zo’n 8 kilometer buiten de stad, aan de rand van het Nairobi National Park, ligt het David Sheldrick’s Orphanage Centre. Dit opvanghuis neemt vooral weesolifantjes op die in de parken van Kenia worden aangetroffen, bijvoorbeeld als er stropers actief zijn geweest. De weesolifantjes zijn tussen de 3 maanden en 3 jaar oud en elk olifantje krijgt een eigen verzorger toegewezen. Deze verzorger zorgt voor hem tot hij er klaar voor is om weer in het wild uitgezet kan worden.
Het opvanghuis is elke dag slechts een uur open, tussen 11 uur en 12 uur. Je wordt naar een afgezette vlakte gebracht, waar stipt om 11 uur de olifantjes aan komen lopen om gevoed te worden. Een verzorger vertelt over elk olifantje zijn levensverhaal. Je ziet hoe de jongste olifantjes een fles krijgen en hoe ze vervolgens even lekker kunnen ravotten en klieren. Het is vertederend en indrukwekkend om deze machtige dieren van zo dichtbij te zien en te bedenken dat ze straks weer in een van de reservaten vrij zullen rondlopen.
Giraffe Centre
Vervolgens rijd je verder naar het Giraffe Centre. Dit centrum is onderdeel van het Africa Fund for Endangered Wildlife opgericht in 1979 toen een echtpaar erachter kwam hoe slecht het ervoor stond met de Rothschild giraf. Er waren naar schatting slechts 130 Rothschild giraffen over. Hun missie werd het om het voorbestaan van deze girafsoort te waarborgen. Inmiddels lopen er zo’n 300 Rothschild giraffen in het wild rond in enkele parken en reservaten in Kenia.
In 1983 werd dit Giraf Centre geopend, om het publiek over de Rothschild giraf te informeren. Je kunt de giraffen hier voeren en ze van heel dichtbij meemaken.
Karen Blixen Museum
Aan de voet van de Ngong heuvels ligt het voormalige huis van Karen Blixen. Deze Deense vrouw reisde met haar man naar Kenia en zette hier een koffieplantage op. Haar verhaal is bekend geworden door haar boek en de film Out of Africa. Je bezoekt haar huis en leert hier meer over haar leven hier.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met van naar .

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.