fbpx

Koningssteden Patan en Bhaktapur

In de schitterende Kathmandu vallei liggen drie oude koningssteden, waarvan Kathmandu de bekendste is en een zeer populaire bestemming onder toeristen. In dezelfde vallei, maar veel minder bekend, lig…

Beschrijving

In de schitterende Kathmandu Vallei liggen drie oude koningssteden, waarvan Kathmandu de bekendste is en een zeer populaire bestemming onder toeristen. In dezelfde vallei, maar veel minder bekend, liggen nog twee andere interessante kleurrijke steden: Patan en Bhaktapur.
Je bezoekt de museumstad Patan, slechts van Kathmandu gescheiden door de heilige Bagmati rivier. Het koninklijke stadje wordt ook wel ‘Stad der Schoonheid’ genoemd en is in vergelijking met Kathmandu een oase van rust. Het oude gedeelte van de stad heeft een grote hoeveelheid aan tempels, kloosters en pleinen. Vooral rond het prachtige Durbar plein staan een aantal mooie tempels en paleizen, die in verschillende stijlen zijn gebouwd. Eén van de bekendste tempels is de Kva Bahal tempel, die is gedecoreerd met een grote hoeveelheid bladgoud en de Krisjna tempel. Patan staat er verder om bekend de beste schilders van het land te hebben, dus een mooie plek om een schilderij te kopen als herinnering.
’s Middags bezoek je het middeleeuwse Bhaktapur ‘Stad van de Gouden Tempels’. Bhaktapur is rijk aan architectonische schoonheid, gevuld met hindoeïstische en boeddhistische religieuze plaatsen, paleizen en schilderachtige binnenhofjes. Een wandeling door de smalle steegjes brengt je terug naar de Middeleeuwen. Ook hier vormt het Durbar plein het imposante middelpunt. Het plein werd in 1979 door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst en is wellicht één van de mooiste pleinen ter wereld. Je treft er kloosters, paleizen en pagode’s. Bhaktapur was ook het film decor voor de film Little Buddha.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met van naar .

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.