fbpx

Historisch Malacca

Op slechts 2 uur rijden van Kuala Lumpur ligt de historische stad Malacca. Maak kennis met deze indrukwekkende stad en ontdek dat de stad verrassend veel Nederlandse invloeden heeft.

va. 73,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Maak kennis met de stad Malacca. Vanuit Kuala Lumpur rij je in ongeveer 2 uur naar deze historische plaats.
De roots van Malacca gaan terug naar het jaar 1403. Wat ooit een eenvoudig vissersdorpje was, groeide al snel uit tot één van de grootste en belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Er vestigden zich veel Chinezen. Vanwege haar strategische ligging was het een interessante plaats voor de zijde- en specerijenhandel. Dit bleef niet onopgemerkt bij de Europeanen, waardoor Malacca in het verleden ook in handen is geweest van de Portugezen, Britten en Nederlanders.
Tot op de dag van vandaag is er een duidelijke mix van culturen zichtbaar, waar je tijdens deze tour kennis mee maakt.
Verken Malacca
De dag start in het Portugese deel van Malacca: Porta de Santiago en de ruïnes van St. Paul’s Church. Deze van oorsprong Portugese kerk herbergde ooit het lichaam van St. Franciscus Xavirius. De Nederlanders gebruikten de kerk als fort en begraafplaats. Tegenwoordig vind je er vele indrukwekkende grafstenen, waaronder die van een aantal Nederlanders. Met enige inspanning zul je de oud-Hollandse teksten op de grafstenen kunnen ontcijferen.
Daarna rij je het centrum in naar het Stadhuys. Dit felroze bouwwerk dateert uit 1650 en is daarmee één van de oudste Nederlandse bouwwerken van Zuidoost-Azië. Vandaag de dag huistvest het Malacca Museum hier. Mocht je het interessant vinden, dan kun je op eigen gelegenheid een kijkje binnen nemen. 
Na een heerlijke lunch staat de Cheng Hoon Teng Tempel op het programma. Deze tempel dateert uit 1645 en is daarmee de oudste Chinese tempel van Maleisië. Als er tijd over is, kun je daarna over Jonker Street wandelen om een leuk souvenir te scoren.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met van naar .

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.