fbpx

Highlights van het Oude Egypte

Complete rondreis Egypte. Reis langs o.a. de piramides, tempels van Luxor en Karnak en geniet van een mooie nijlcruise en strandvakantie

va. 1.524,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Reis door de geschiedenis en sta verbaasd door het Land van de Farao’s. Deze zeer complete rondreis door Egypte brengt je langs de grote oudheden die je echt gezien moet hebben. Zo kun je je vergapen aan de wereldberoemde piramides en maak je een ontspannen cruise langs de Nijl. Hier vind je grootse tempels verscholen in de woestijn en bekijk je het dagelijks traditionele leven langs de vruchtbare oevers. Je sluit de vakantie af aan het heerlijke strand van Hurghada aan de Rode Zee.
Piramides en de Sfinx
De vakantie in Egypte begint in Cairo. Hier ga je uiteraard naar Egyptes grootste schat en wereldwonder, de piramides van Gizeh, waar je naast de 3 grote piramides, ook de wereldberoemde Sfinx van Gizeh kunt bewonderen. 
Wil je ook de schatten van de farao’s bekijken, bezoek dan het Egyptisch Museum. Om alvast wat mooie souvenirs te scoren en de geur van wierrook en specerijen op te snuiven, ga je naar ’s werelds grootste souk, de Khan El-Khalili Bazar.
Nijlcruise langs bijzondere oudheden
Vanuit het zuidelijker gelegen Aswan kunnen de vroege vogels de beroemde tempels van Abu Simbel bezoeken. Daarna start het ontspannen gedeelte van deze rondreis. Je stapt aan boord van een cruiseschip dat je langs de vruchtbare oevers van de Nijl voert. Onderweg bekijk je het traditionele leven van de Egyptenaren en bezoek je imposante oudheden in Edfu en Kom Ombo. Zo leer je steeds meer over de bijzondere geschiedenis van de farao’s, hun goden en de macht van het Egyptische Rijk.
Tempels van het oude Thebe
De Nijlcruise eindigt in Luxor, een oasestad, die gebouwd is op de ruïnes van het oude Thebe en vaak het hart van het Opper-Egyptische Rijk genoemd wordt.
Op de westoever van de Nijl bezoek je o.a. de Kolossen van Memnon, de imposante tempel van Koningin Hatsjepsoet en de vallei der Koningen. Op de oostoever liggen de tempels van Luxor en Karnak, 2 van de grootste hoogtepunten van Egypte, gek genoeg middenin de stad. Je kunt er heerlijk rondslenteren om alle kleine details en versieringen te bekijken.
Strandvakantie Hurghada
Ter afsluiting reis je naar de badplaats Hurghada voor een heerlijke strandvakantie aan de Rode Zee. Geniet er van het warme klimaat, de langgerekte stranden en de kleurrijke koraalriffen.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met Turkish Airlines van Amsterdam naar Cairo.

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.