fbpx

Highlights van de Maritimes

Highlights van de Maritimes

va. 3.020,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Op een eerdere vakantie in Canada verliefd geworden op het land en wil je meer zien? Plan dan je volgende rondreis langs de mooiste plekjes van de Maritimes, oftewel de oostelijke provincies van Atlantisch Canada.
Nova Scotia
De rondreis start in Halifax, Nova Scotia, een levendige stad aan zee. Daarna haal je je huurauto op en ontdek je de vuurtorens, prachtige uitzichten over zee en kleurrijke dorpen. Aan de Arcadische kust vind je een stuk Franse geschiedenis, verlaten kusten en een weergaloze sterrenhemel om bij weg te zwijmelen. In Digby, gelegen aan de Bay of Fundy, kun je heel goed walvissen spotten.
New Brunswick & PEI
Per ferry steek je over naar New Brunswick, dat voor een groot deel bedekt wordt door bosrijk gebied en zeker in de herfst een waar plaatje is om te zien. De vele kleuren van de Indian Summer schitteren je dan tegemoet! In het zuiden grenst de provincie aan de Bay of Fundy, een binnenzee met ’s werelds hoogste getijdenverschillen. De kustlijn is dan ook ruig met uitgesleten rotsformaties en verlaten stranden en je kunt er letterlijk lunchen op de bodem van de zee.
De bijna 13 km lange Confederation Brug brengt je vervolgens naar Canada’s kleinste provincie, Prince Edward Island. Op PEI maak je prachtige ritten langs ongeschonden kusten en verlaten stranden. Klim op één van de vuurtorens voor een weids uitzicht over de rotsachtige kust en eindeloze zee erachter. Schuif aan voor een heerlijk lobster dinner en verken de hoofdstad Charlottetown, de geboorteplaats van Canada.
Cape Breton Island
Daarna keer je terug naar Nova Scotia om het schiereiland Cape Breton en het gelijknamige National Park vol onbedorven natuur, ruige kustlijnen en naaldbossen te verkennen. Langs de kust loopt de Cabot Trail, een weg die zich met vele haarspeldbochten door het landschap kronkelt. De ene keer rij je door een weelderig woud en spot je een beer of eland, een paar minuten later rij je langs een scherpe rotswand waar de zee tegen aanslaat of door een slaperig vissersdorpje.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met van Amsterdam naar Halifax International.

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.