fbpx

Culinaire wandeltocht Bangkok

Tijdens deze wandeltocht door o.a. de wijk Bang Rak bezoek je enkele bijzondere restaurantjes en een verse fruitmarkt om diverse Thaise producten en gerechten te proeven.

Beschrijving

Informatie
Eten is een belangrijk onderdeel van een cultuur en dat geldt zeker voor Thailand. Om het land beter te leren kennen, loont het om de lokale keuken beter te leren kennen. En dat doe je tijdens deze tour. Je maakt een wandeltocht door de stad met onderweg vele stops om de smaakpapillen te kietelen.
Culinaire wandeltocht in historisch Bang Rak
Je wordt opgehaald bij je hotel en per lokale taxi word je naar de historische wijk Bang Rak gebracht. ‘Bang’ betekent dorp en Rak betekent liefde, oftewel het dorp der liefde. Waar deze naam vandaan komt is niet geheel zeker, maar de Thai schrijven zich hier nog graag in om te trouwen. Maar Bang Rak is voornamelijk bekend om de vele uitstekende restaurantjes en eetstalletjes. Een korte wandeling voert je naar de eerste stop: een restaurant dat al sinds 1960 bestaat en dat bekend staat om hun geroosterde eend gerecht. Uiteraard ga je dit gerecht proberen. Je wandelt verder via een lokale fruitmarkt, waar je enkele typische fruitsoorten kunt uitproberen zoals de ramboetan en de mangosteen, beide heerlijke zoete, tropische vruchten. Iets verder kom je bij een boeddhistische tempel die al meer dan 200 jaar oud is. Het contrast met het erachter gelegen luxe Lebua Hotel (waar de film The Hangover 2 is opgenomen) is groot.
Wandelen en gerechtjes proeven
De volgende stop is een islamitisch restaurant, dat al in 1938 is opgezet en nog steeds wordt gerund door dezelfde familie! Hier krijg je enkele heerlijke gerechten voorgeschoteld zoals een satégerechtje met pindasaus, roti, curry en verse vis. Wanneer je de wandeling voortzet, let dan eens goed op de tegenstelling in gebouwen en architectuur om je heen. Zo passeer je ineens een katholieke kerk maar ook het luxe Mandarin Oriental Hotel, in koloniale stijl. Het is tijd om per boot de Chao Phraya rivier over te steken, naar de wijk Thonburi. Hier probeer je enkele typisch Thaise gerechtjes, zoals traditionele ‘som tam’ (een verse papayasalade) met gefrituurde meerval. Je steekt de rivier weer over om daar in een authentiek bakkerijtje de ochtend af te sluiten met een koffie of sapje en een typisch Thais dessert. Hierna word je per taxi weer terug gebracht naar je hotel in Bangkok.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met van naar .

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.