fbpx

Canadian Rockies en Yellowstone

Inclusief vluchten. Fly drive door Canada en Amerika: In Amerika bezoek je het wilde westen en Yellowstone, in Canada o.a. wijnstreek Kelowna, Wells Gray en de Rocky Mountains parken.

va. 3.357,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Fly drive rondreis waarin je de mooiste Canadese parken combineert met het Wilde Westen en het oudste nationale park van Amerika: Yellowstone.
Deze rondreis door Canada start in Calgary, stad van het schaatsen, de Winterspelen en voor locals bekend als Cowtown, door de sfeer van het oude westen die er nog hangt. Van daaruit rij je zuidwaarts richting Amerika, maar eerst stop je in het onbekendere natuurpark Waterton.
Yellowstone en het wilde westen
Over de prairies van het wilde westen van Amerika rijdend, voel je je bijna een cowboy. Zeker in het stadje Cody, genoemd naar de beroemde Buffalo Bill, waar je in de zomer zelfs een rodeo kunt bijwonen.
Een absoluut hoogtepunt van deze reis is het sprookjesachtige Yellowstone National Park. Je verkent hier een landschap van spuitende geisers, kokende felgekleurde kratermeren en heetwaterbronnen. De immense bossen en groene alpenweides van het park zijn het thuis van o.a. grote kuddes bizons, grizzly beren en wolven. Terug in Canada is het eerst tijd voor wat ontspanning. Je verblijft in de wijnstreek Okanagan, waar lekker eten en genieten voorop staan.
Rocky Mountains: Banff en Jasper
Via het park van de watervallen, Wells Gray, rij je vervolgens de machtige Rocky Mountains in naar het noordelijker gelegen Jasper National Park. Jasper wordt door velen gezien als het mooiste park van de Rocky Mountains, het is dan ook meer afgelegen en een stuk groter dan de andere parken. Behalve prachtige natuur, moet je in Jasper niet vergeten ’s avonds omhoog te kijken. Het park heeft namelijk de 2e donkerste hemel van de wereld, zodat het de perfecte plaats is om op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht te zien.
Via de bekende Icefield Parkway, de snelweg die je langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer voert, rij je zuidwaarts langs het beroemde Lake Louise. De laatste stop van deze fly drive door Canada en Amerika zal in het oudste natuurpark van Canada zijn, Banff. Je vindt er een afwisselend landschap van scherpe berg pieken, uitgestrekte gletsjers en bossen, prairie achtige vlaktes en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Deze fly drive eindigt weer in Calgary, waar je de huurauto inlevert voordat je weer huiswaarts vliegt.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met Air Transat van Amsterdam naar Calgary.

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.