fbpx

Beren, cowboys en dino’s

Maak een fly drive rondreis met het hele gezin door het prachtige westen van Canada. Je zult al snel ontdekken dat er van alles te doen is voor kinderen en met je eigen huurauto heb je alle tijd en vr…

va. 3.588,00

Meer informatie

Beschrijving

Informatie
Maak een fly drive rondreis met het hele gezin door het prachtige westen van Canada. Je zult al snel ontdekken dat er van alles te doen is voor kinderen en met je eigen huurauto heb je alle tijd en vrijheid om dit te gaan verkennen.
Dinosaur Trail en stoomtreinen
De reis start in Calgary, stad van het schaatsen, de Winterspelen en voor locals bekend als Cowtown, door de sfeer van het oude westen die er nog hangt. Daarna rij je oostwaarts richting de Canadian Badlands, eens het gebied waar vele dinosaurussen leefden. Langs de 46 km lange Dinosaur Trail waan je je terug in de tijd en rij je langs prachtige rotsformaties waar vele dinofossielen en botten gevonden zijn. En in het plaatsje Drumheller staat zelfs een levensgrote T-rex bij het visitor centre.
De volgende stop is Elk Island, een kleiner national park waar een aanzienlijke populatie wilde bizons en elanden leeft. Daarna rij je door naar Edmonton, qua oppervlakte een grote stad, maar wel een stad met een knusse sfeer. Leuk voor de kinderen is het Alberta Railway Museum, waar je allerlei passagiers-, vracht- en zelfs oude stoomtreinen van vroeger kunt bekijken.
Rocky Mountains
Vanuit Edmonton rij je de enorme bergen van de Rocky Mountains in. De komende dagen ga je ruige en uitgestrekte natuur van Jasper verkennen. Behalve prachtige natuur, vergeet in Jasper niet ’s avonds omhoog te kijken. Jasper heeft namelijk de 2e donkerste hemel van de wereld, zodat het de perfecte plaats is om op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht te zien.
Via de beroemde Icefield Parkway, een weg die je dwars door de Rocky Mountains en langs meerdere gletsjers voert, naar het oudste natuurpark van Canada, Banff. In deze parken vind je een afwisselend landschap van scherpe berg pieken, uitgestrekte gletsjers en bossen, prairie achtige vlaktes en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Let onderweg goed op, want je weet maar nooit wat je onderweg spot. Een beer, wapiti of berggeit langs de kant van de weg, is niet uitzonderlijk in Canada.
Vancouver Island
Een korte vlucht brengt je naar Vancouver, waarna je het vasteland van Canada verlaat en uitgebreid kennis maakt met de schoonheid en ruigheid van Vancouver Island. Ongeveer net zo groot als de hele Benelux is Vancouver Island een walhalla voor natuurliefhebbers. Je kunt er eindeloos wandelen en als je geluk hebt onderweg beren, herten, poema’s en wolven spotten. Daarnaast is de zee rondom Vancouver Island ook zeer rijk aan leven. Je kunt er vrijwel de hele zomer diverse walvissen spotten, waaronder bultruggen, de grijze walvis en natuurlijk de bekendste, orka’s.
Deze fly drive eindigt in het gemoedelijke Vancouver. Je levert de huurauto in en hebt nog even tijd om de stad te verkennen.


Deze reis is inclusief vliegreis. Je vliegt met KLM van Amsterdam naar Calgary.

Extra informatie

Land

Regio

Werelddeel

333Travel ervaringen en reviews

333Travel rondreizen is gespecialiseerd in het organiseren van op maat gemaakte en individuele rondreizen naar enkele van de mooiste bestemmingen op aarde…
Ervaring met 333travel?

Wanneer je een beoordeling wilt geven over de reisorganisatie 333travel? Dan nodigen we je van harte uit om hier je ervaring te delen van deze 333travel. Wil je meer weten over deze reisorganisatie?

Bekijk dan onze 333Travel ervaringen en reviews pagina over 333travel, hier kun je meer informatie vinden. Maar ook de ervaringen lezen van andere reizigers.
Uiteraard kun je ook een ervaring delen. Heb jij ervaringen met 333Travel dan nodigen wij jou graag uit om hier een review te plaatsen.

We plaatsen alleen je naam, titel en ervaring. Jouw email adres wordt nooit zichtbaar op de website.

Schrijf een ervaring en geef jouw beoordeling


Selecteer bestemming waar de ervaring bij hoort!

Geef hier een score per onderdeel.